PODARIMO UTRIP – REŠIMO ŽIVLJENJE

PGD Gabrnik in vaški odbor Gabrnik vam predstavljata humanitarno akcijo

»PODARIMO UTRIP, REŠIMO ŽIVLJENJE«
(AED v vaško-gasilski dom Gabrnik)

DefibTech_Lifeline_AED_1AED (avtomatski eksterni defibrilator) je naprava, ki samodejno prepozna motnje srčnega ritma in se uporablja za ukrepanje
pri nenadnem srčnem zastoju. Z njo skozi srce prizadetega
spustimo sunek električnega toka (t.i. defibrilacija).
Naprava je namenjena laikom in je popolnoma varna.

Nesreča nikoli ne počiva! Če se srce zaustavi je najpomembnejši čas, zato je AED izjemno pomemben člen v verigi preživetja.

1

V Sloveniji dnevno zaradi nenadnega srčnega zastoja umre 5 ljudi. Če se človeku zaustavi srce in mu ne pomagamo umre po 10-ih minutah, možgani se okvarijo veliko prej. Hitra uporaba AED-ja zelo poveča možnost za preživetje.

Gasilci PGD Gabrnik smo s svojimi plemenitimi dejanji in požrtvovalnim delom vedno pripravljeni prispevati k boljšemu življenju v našem kraju. Zato smo na svetovni dan zdravja 7. 4. 2014 začeli s humanitarno akcijo »PODARIMO UTRIP, REŠIMO ŽIVLJENJE«, h kateri vabimo vse, ki vam je mar za sočloveka, ko se znajde v stiski. Sredstva za nakup AED-ja bomo zbirali na vseh prireditvah, ki se bodo odvijala v organizaciji PGD Gabrnik in Društva športnega parka Gabrnik. Akcija bo potekala toliko časa dokler ne bo dovolj za nakup AED aparata, ki bo nameščen na fasado vaško-gasilskega doma Gabrnik ter bo tako dostopen VSEM 24 ur na dan.

Sredstva za nakup AED aparata pa lahko nakažete tudi na TRR: 04202-0000558948 s pripisom: »podarimo utrip, rešimo življenje«

Pomagajmo drugim, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo pomoč potrebovali sami!

SONY DSCSlovenci se lahko pohvalimo, da smo kar se solidarnosti tiče v samem svetovnem vrhu. Čeprav pri nas življenski standard ni najvišji in vedno več ljudi živi na pragu revščine je velika večina pripravljena priskočiti na pomoč sočloveku, ter mu pomagati po svojih najboljših močeh. Veseli smo, da so tudi občani naše občine z odobravanjem sprejeli našo humanitarno akcijo za nakup AED aparata. Kajti do konca leta 2014 nam je uspelo zbrati več kot polovico zahtevanih sredstev.

WP_20150526_12_25_44_Pro - KopijaV začetku leta 2015 se je zgodil odločilen korak k uspešnemu zaključku naše humanitarne akcije. Skupaj z še dvema društvoma iz naše občine smo bili  izbrani, da sodelujemo v Mercatojevi dobrodelni akciji: “Radi delamo dobro”. V tej akciji je naše društvo premočno zmagalo, ter tako pridobilo donacijo v višini 1000 evrov, ki so nam še manjkali, do uresničitve našega cilja.

WP_20150607_15_29_40_Pro - KopijaV nedeljo 7. 6. 2015 smo lahko tako uradno zaključili našo humanitarno akcijo saj smo v vaško-gasilskem domu Gabrnik organizirali tečaj iz temeljnih postopkov oživljanja ob pomači AED aparata.

AED aparat je nameščen na fasado vaško-gasilskega doma Gabrnik, ter je tako dostopen vsem 24 ur na dan.

WP_20150616_10_56_40_Pro - internetna stran