PROJEKT GVM

Naše gasilsko društvo, je bilo ustanovljeno davnega leta 1929. Zato v letu 2019 praznuje 90. letnico svojega obstoja. Ob tej priložnosti bomo izpeljali nekatere dogodke in prireditve, ki bodo povezani z tem jubilejem.

Prav tako bomo v letu 2019 zamenjali naše dotrajano moštveno vozilo.

Peogeot Boxer, letnik 1997

Peogeot Boxer, letnik 1997

Na občnem zboru našega društva 3. februarja 2018 je bila potrjena šest članska komisija za nabavo novega gasilskega vozila GVM. S tem dejanjem se je tudi uradno začel projekt GVM. V načrtu imamo zamenjati še eno dotrajano gasilsko vozilo iz našega voznega parka. To je moštveno vozilo Peugeot Boxer letnik 1997. Ker gre za zelo uporabno vozilo 8+1 nam je vsa ta leta odlično služilo saj je bilo daleč najbolj uporabno vozilo iz našega voznega parka, ki so ga z veseljem uporabljala tudi ostala društva, večino svojih kilometrov pa je opravilo za prevoz otrok naše osnovne šole Juršinci. Ker je skoraj 22 let izjemno dolga doba za takšno vozil in ker je varnost na prvem mestu, je napočil čas za novo sodobno vozilo za prevoz moštva GVM. Zato je komisija za nabavo novega gasilskega vozila GVM, zavihala rokave. Naloga le te je izbrati takšno vozilo, ki bo ustrezalo našim potrebam in željam ter bo še klub temu finančno ugodno. Upamo, da bomo novo gasilsko vozilo predali svojemu namenu v poletnih mesecih 2019.

NAROČILO NOVEGA GASILSKEGA VOZILA GVM

 

 

Komisija je sredi januarja leta 2019 zaključila z prvim delom projekta GVM. Saj je novo gasilsko vozilo že naročeno.

 

 

sdr

 

 

Drugi del projekta se je nadaljeval v začetku aprila 2019. Takrat je komisija izbrala Premier Adrio d. o. o., ki je naš CITROEN Jumpy predelal  v gasilsko vozilo. Strokovnjaki iz Škofljice so delo opravili strokovno ter v dogovorjenem roku.

 

IMG_20200102_160511

 

Novo gasilsko vozilo GVM-1 smo tako lahko prvič pozdravili v Gabrniku 25.julija. Sprejeli so ga mladi operativni člani našega društva.sdr

 Tako se je naše novo moštveno vozilo s polnim imenom CITROEN JUMPY Confort XL 2.0L Blue HDi  150 S&S BVM6 pridružilo floti vozil našega voznega parka. Slovesno smo ga predali na prireditvi v soboto 27 julija, na športnem parku v Gabrniku. Z tem dejanjem smo tudi uradno zaključili ne samo projekt GVM, ampak projekt celovite prenove našega voznega parka.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>