DELOVANJE GASILSKEGA DRUŠTVA V ČASU PANDEMIJE KORONA VIRUSA

korona virusTudi v republiki Sloveniji se soočamo z pandemijo in nezadržnim širjenjem koronavirusa. Podatki se spreminjajo iz dneva v dan zato pristojne inštitucije vsakodnevno sprejemajo ukrepe in izdajajo strokovna priporočila za omejitev širjenja.

Da se obvarujemo pred okužbo, moramo spoštovati navodila, ki jih redno objavlja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) na svoji spletni strani: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

koronavirus 4

Znaki obolenja so: VROČINA, KAŠELJ IN OTEŽENO DIHANJE

Z dosedanjimi okrepi je naš vsako dnevi tempo življenja ohromljen, saj se je izvajanje različnih dejavnosti zmanjšalo. Zadržujemo se doma, domače okolje pa zapustimo le, če imamo za to tehtne razloge. Posledično temu gasilci pričakujemo, da se bo temu primerno zmanjšalo tudi število intervencij.

koronavirus 3

Ne glede na to dejstvo, pa smo gasilske enote še naprej v stalni pripravljenosti, da posredujemo pri vseh vrstah požarov, ter ostalih tehničnih in drugih nesrečah. Pri čemer pa bomo kot gasilci v medsebojni bližini ali stiku ali v stiku z poškodovanimi oz. prizadetimi v požaru ali nesreči, kar pa predstavlja veliko tveganje za prenos oz. okužbo z SARS-CoV-2. Zato je opravljanje gasilske službe v času intervencije še posebej kritično in zahtevno, ter zahteva od nas še večjo strokovnost in odgovornost. Vendar nam pri tem lahko pomagate!

koronavirus 1

V zadnjem času nas politika, zdravstvena stroka in mnogi drugi nagovarjajo, da ostanemo doma, kajti z tem bomo pomembno prispevali k širjenju koronavirusa. Saj je prekinitev socialnih stikov ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. 

                     Zato vas tudi članice in člani PGD Gabrnik pozivamo:

korona virus 4

                                     BODIMO ODGOVORNI -OSTANIMO DOMA

 

 

letni strani