PGD Gabrnik in vaški odbor Gabrnik predstavljata humanitarno akcijo
»PODARIMO UTRIP, REŠIMO ŽIVLJENJE«
(AED v vaško-gasilski dom Gabrnik)

DefibTech_Lifeline_AED_1
AED (avtomatski eksterni defibrilator) je naprava, ki samodejno prepozna motnje srčnega ritma in se uporablja za ukrepanje
pri nenadnem srčnem zastoju. Z njo skozi srce prizadetega
spustimo sunek električnega toka (t.i. defibrilacija).
Naprava je namenjena laikom in je popolnoma varna.

Nesreča nikoli ne počiva! Če se srce zaustavi je najpomembnejši čas, zato je AED izjemno pomemben člen v verigi preživetja.

1

V Sloveniji dnevno zaradi nenadnega srčnega zastoja umre 5 ljudi. Če se človeku zaustavi srce in mu ne pomagamo umre po 10-ih minutah, možgani se okvarijo veliko prej. Hitra uporaba AED-ja zelo poveča možnost za preživetje.

Gasilci PGD Gabrnik smo s svojimi plemenitimi dejanji in požrtvovalnim delom vedno pripravljeni prispevati k boljšemu življenju v našem kraju. Zato smo na svetovni dan zdravja 7. 4. 2014 začeli s humanitarno akcijo »PODARIMO UTRIP, REŠIMO ŽIVLJENJE«, h kateri vabimo vse, ki vam ni vseeno za sočloveka, ko se znajde v stiski. Sredstva za nakup AED-ja bomo zbirali na vseh prireditvah, ki se bodo odvijala v organizaciji PGD Gabrnik in Društva športnega parka Gabrnik. Akcija bo potekala toliko časa dokler ne bo dovolj za nakup AED aparata, ki bo nameščen na fasado vaško-gasilskega doma Gabrnik ter bo tako javno dostopen VSEM 24 ur na dan.
Naš cilj pa ni samo pridobiti ta izjemno dragocen pripomoček za reševanje življenj, ampak tudi pomagati vsakemu, ki bo hotel pridobiti ali obnoviti znanje iz temeljnih postopkov oživljanja in ravnanja z AED aparatom. Zato bomo na to temo organizirali izobraževanja z praktičnimi vajami.
Potek humanitarne akcije »PODARIMO UTRIP, REŠIMO ŽIVLJENJE lahko spremljate še na naši facebook strani Pgd Gabrnik, lokalnih medijih in seveda na vseh naših prireditvah.
Prireditve PGD Gabrnik in Društva športni park Gabrnik v prvi polovici leto 2014 so:
• 20. 4. 2014 Velikonočno kresovanje na športnem parku Gabrnik ( PGD Gabrnik);
• 1. 5. 2014 Prvomajski turnir v nogometu (Športni park Gabrnik);
• 21. in 22. 6. Dvodnevni turnir v nogometu na športnem parku Gabrnik (Športni park Gabrnik)
• 12. 7. 2014 Tradicionalno gasilsko tekmovanje za pokal Občine Juršinci na športnem parku Gabrnik (PGD Gabrnik);

Sredstva za nakup AED aparata pa lahko nakažete tudi na TRR: 04202-0000558948 s pripisom: »podarimo utrip, rešimo življenje«

Pomagajmo drugim, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo pomoč potrebovali sami!

PGD GABRNIK
since 1929
S ponosom!